تفاوت باند اکتیو و پسیو چیست؟

اگر سری با بازار باند های صوتی زده باشید با اصطلاحاتی از جمله باند های اکتیو و پسیو روبرو شده اید. اما شاید برای شما هم جای سوال شده باشد که باند های اکتیو و پسیو چه تفاوتی دارند و کدام باند برای شما مناسب است؟ 

باند های پسیو

باند های پسیو ساده ترین حالت باند های صوتی هستند. این باند ها برای اینکه بتوانند قدرت پخش صدای مناسبی داشته باشند باید توسط یک آمپلی فایر تقویت شوند. بدون استفاده از آمپلی فایر قدرت صدای این باند مشابه باند های صوتی خانگی است اما زمانی که این صدا تقویت می‌شود، به خوبی می‌تواند در یک فضای 100 متری صدای استودیویی ایجاد کند. اتصال باند به آمپلی فایر توسط کابل های صوتی انجام می‌شود. این کابل کشی ها شاید برای بسیاری خوشایند نباشد اما در صورتی که باند پسیو را روی پایه قرار می‌دهید و جای ثابتی برای باند درنظر دارید این سیم ها برای شما دردسر ساز نخواهند بود. باند های پسیو نسبت به سیستم های خانگی قدرت صدای بالاتری دارند. اما اگر به دنبال قدرت صدای بیشتری هستنید می‌توانید با اتصال چندین باند صوتی پسیو به قدرت صدایی تا 5 برابر دست یابید. 

تا اینجا به بررسی مزیت های باند های پسیو پرداختیم اما بهتر است نقاط ضعف این باند هم بپردازیم

نقاط ضعف باند های پسیو

باند های پسیو تنها یک ورودی صدا معمولی دارند. یعنی شما فقط می‌توانید میکروفن و یا کامپیوتر خود را به این باند متصل کنید. اگر می‌خواهید فایل های موسیقی موجود در لپ تاب و یا فلش مموری های خود را پخش کنید باید به سراغ نوع دیگری از باند های صوتی بروید. 

باند های پسیو نسبت به سایر باند های صوتی قدرت صدای کمتری دارند و برای فضای آزاد و سالن های بزرگ مناسب نیستند

باند های پسیو تنها با برق شهری کار می‌کنند و راه اندازی آن ها بدون ولتاژ شهری امکان پذیر نیست 

باند های پسیو تقویت کننده ندارند و حتما باید از آمپلی فایر برای تقویت صدا استفاده شود 

این باند ها فاقد دکمه کنترل صدا هستند و حجم صدا را باید از دستگاه ورودی کنترل کنید

باند های اکتیو

اگر باند های پسیو نمی‌تواند شما را راضی کند باید نگاهی به باند های اکتیو بیاندازید. باند های اکتیو تحول بزرگی در صنعت صدا به شمار میرفت و ورود آن ها به بازار با استقبال بی نظیری روبرو شد. مشکلات اتصال آمپلی فایر به باند پسیو در طراحی این باند حل شده است و طراحان از آمپلی فایر های کوچکی در ساختار داخلی این باند ها استفاده کرده اند که دیگر نیازی به استفاده از آمپلی فایر نیست. صدای ورودی پیش از پخش در محیط توسط آمپلی فایر تقویت شده و صدای رسایی در محیط پخش می‌شود. قدرت صدای باند های اکتیو نسبت به باند های پسیو بسیار بیشتر است. باند های اکتیو برای شروع نیاز به شوک الکتریکی دارند که برای ایجاد این شوک می‌توانید از برق شهری و یا ذخیره باتری خود باند استفاده کنید. 

باند های اکتیو در دو نوع با سیم و بدون سیم طراحی شده اند و این قابلیت به کاربر این امکان را می‌دهد که باند را در هر مکانی که می‌خواهد قرار دهد و درگیر سیم های دست و پا گیر باند های پسیو هم نیست. عدم نیاز به آمپلی فایر و امکان کار با باتری باند های اکتیو را به محصولی محبوب در بین سالن داران ساخته است. البته قدرت صدای این باند برای محیط های باز و یا سالن های بسیار بزرگ و پر جمعیت مناسب نیست. اما مانند باند های پسیو، امکان اتصال چندین باند به یکدیگر وجود دارد. البته برای اتصال چندین باند اکتیو باید از ساب ووفر استفاده کنید. یکی از مهمترین مزایای باند های اکتیو نسبت به باند های پسیو قابلیت پشتیبانی از فلش و حافظه های خارجی است. همچنین شما می‌توانید لپ تاب و گوشی همراه خود را به این باند ها متصل کنید و از قدرت پخش صدای فوق العاده این باند ها بهره مند شوید.

  نقاط ضعف باند های اکتیو

باند های اکتیو همانطور که قبلا هم ذکر شد برای محیط های روباز مناسب نیست. 

باند های اکتیو برای انصال شبکه ای به ساب ووفر نیازمند هستند

باند های پرسنیوس

برای محیط های روباز و یا سالن های همایش بزرگ باند های صوتی پرنیوس بهترین گزینه هستند. این باند ها از قدرتمند ترین باند های صوتی هستند که برای محیط هایی با صدای بم مناسب اند. باند های صوتی پرسنیوس برای استفاده در محیط های بزرگی همچون باغ های عروسی و سالن های سینمایی بسیار مناسب است. این باند های صوتی با برق شهری 220 وات کار می‌کنند و قدرت صدای بالایی دارند که می‌تواند به خوبی فضاهای بزرگ را پوشش دهد. باند های صوتی کوچکی هم وجود دارند که قدرت صدایی برابر یا حتی کمتر از سیستم های صوتی خانگی دارند اما از آن جایی که این باند ها با باتری کار می‌کنند برای مسافرت های دسته جمعی و جمع های کوچک دوستانه مناسب اند.

باند های صوتی را بخریم یا اجاره کنیم؟ 

پاسخ این سوال به این موضوع بستگی دارد که شما می‌خواهید باند های صوتی را برای چند رو استقاده کنید و از آن مهمتر چه نوع باندی را می‌خواهید انتخاب کنید. اگر باند های کوچک خانگی مد نظر شماست، پیشنهاد ما خرید است. تنوع باند در این نوع محصول بسیار زیاد است و شما می‌توان با بودجه 100 هزار تومانی هم صاحب باند صوتی جیبی شوید. البته برند های مختلف قیمت های مختلفی دارند. سونی برند شناخته شده لوازم برقی در این حوزه هم توانسته است به خوبی ظاهر شود و باند های جیبی با کیفیتی را به بازار عرضه کرده است. برای مشاهده و خرید محصولات می‎توانید به بخش باند های دیجیکالا مراجعه کنید.

اما اگر برای برگزاری مراسمی قصد تهیه باند دارید می‌توانید از مزایای اجاره باند بهره مند شوید و بهترین باند های موجود در بازار را با قیمتی مناسب از کلاب رنتر اجاره کنید. چه قصد خرید دارید و چه قصد اجاره باند بهتر است پیش از تصمیم گیری محیط قرار گیری باند را به دقت بررسی کنید و باند را متناسب با نیاز خود بخرید و یا اجاره کنید. 

در پست های بعدی به بررسی برند های برتر سیستم های صوتی ماشین می‌پردازیم. با ما همراه باشید.